La Generalitat emet dos noves factures per un valor de més de 13.000 euros a l'Aita Mari

El capità anuncia que les recorreran totes i demana al govern valencià "més humanitat"

L'Aita Mari, en imatges / À Punt NTC

Nou revés per a l'Aita Mari. La Generalitat ha emés dos noves factures per un valor de més de 13.000 euros al vaixell de salvament marítim humanitari, en concepte de tarifes portuàries del 2022.

L'organització ja ha anunciat que recorrerà estos cobraments, que segons diuen, ascendeixen a quasi 80.000 euros. "Ens hem quedat un poc sorpreses, perquè encara estem esperant la resolució dels recursos que presentem per a les primeres i per descomptat les recorrerem també", ha declarat Simón Vidal, el seu capità.

Les últimes els van arribar l’agost, per un valor de 63.000 euros, per atracar als ports de Borriana i Vinaròs. Ara estan atracats al port de Sagunt i preparats per a una nova missió, que prendrà rumb en les pròximes setmanes. "Decidim ser ací perquè a Borriana i a Vinaròs donem per fet que no som benvingudes", ha aclarit Simón.

La conselleria de Medi Ambient nega que s'hagen de pagar taxes amb efectes retroactius, tal com van assenyalar quan arribaren les primeres denuncies. "El conseller de Medi Ambient va dir que la Generalitat no cobrarà mai taxes per fer tasques humanitàries als vaixells", segons han indicat. 

Des de l'Aita Mari no ho veuen gens clar. "Amb este govern no sabem, perquè ja hi ha hagut declaracions anteriors dient que no se'ns anaven a passar i se'ns han tornat a passar unes altres", ha dit Simón, referint-se a les factures. Per això, des de l'ONG demanen que s’aplique la llei i “a poder ser un poc d'humanitat i de comprensió davant la comprensió que s'està vivint en el Mediterrani central", ha afegit el capità. L’aplicació d’estes taxes dificulta la tasca d'este vaixell que salva vides.

També et pot interessar

stats