La gratuïtat de l’ensenyament infantil es tradueix en un augment de matriculacions

Els sindicats reclamen que els diners es destinen a l’ensenyament públic, “que ja és gratis per a tot el món”

Dos xiquets juguen en el pati d'una escoleta / À Punt NTC

Les escoletes infantils ja han començat el curs escolar. Enguany, amb la implantació de l'educació gratuïta de zero a tres anys en tota la Comunitat Valenciana. La mesura cobreix tant els centres públics com els privats i ja es nota un augment de les matriculacions.

El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, ha subratllat que amb esta mesura el Consell pretén ajudar a la conciliació familiar i incrementar la natalitat, “si és possible”. Per a fer efectiva la gratuïtat de l'ensenyament de zero a tres anys, la Generalitat ha duplicat la inversió, fins a arribar a 163 milions d'euros.

Per la seua part, el vicepresident de l’Associació d’Escoletes Infantils de la Comunitat Valenciana ADEIV-ACADE, Sean Ferrer, afirma que estes ajudes, que són directes a les famílies, han incrementat el nombre de matriculacions, ja que és una etapa educativa “molt cara” si l’ha de pagar íntegrament la família. I l’augment de matriculacions va acompanyat de l'augment consegüent en les contractacions de personal. 

L'import d’estes ajudes oscil·la entre 200 i 400 euros mensuals, unes quantitats que per als pares i mares amb qui ha parlat À Punt suposen un estalvi considerable a la fi del mes. 

Però no tothom està d’acord amb la mesura. Els sindicats consideren que estos diners que s’atorguen tant per a centres públics com per a privats, haurien de destinar-se a l'escola pública. En declaracions a À Punt, el representant de l’Ensenyament de la UGT ha reivindicat que eixos diners es dediquen íntegrament a l’escola pública, que ja és gratuïta per a tot el món. Segons els càlculs del seu sindicat, amb la partida destinada a estes ajudes, es podrien construir sis col·legis o ampliar les aules i els contractes de docents d’educació infantil que ja existeixen en l’ensenyament públic. 

Una altra novetat a les escoles infantils respecte al nou curs és que la matriculació de les criatures s'amplia a qualsevol període del curs escolar.

També et pot interessar

stats