Els habitants de Penàguila afronten una segona nit desallotjats: "No ens ho esperàvem, perquè avançava favorablement"

L'incendi forestal de Benasau ha rebentat algunes canonades i ha deixat diverses vivendes sense servei d'aigua

El veïnat de Penàguila continua desallotjat una segona nit / À Punt NTC

Este dimecres a la nit, el veïnat de Penàguila (Comtat) dorm de nou fora de casa, a l'espera que els bombers puguen extingir l'incendi forestal de Benasau que els ha fet fora de les vivendes per precaució. Ara han d'encarar una altra nit llarga, amb l’esperança de tornar-hi demà.

Durant tota la vesprada, han tingut l’ull posat en el vent. Molts d'ells van haver d’eixir del poble quasi amb el que portaven al damunt i tenien l'esperança de poder tornar-hi al més prompte possible. "No vaig tindre temps d'agafar res, perquè vaig veure les flames molt a prop", ha dit Cristina, una de les veïnes del poble evacuat. Només va agafar quatre peces de roba per a poder canviar-se.

Finalment, la notícia d'allargar l'espera ha caigut amb desànim entre els habitants, que s'han refugiat temporalment al poble de Benifallim, que els ha obert les portes.

"Estic molt malament, perquè jo vull dormir al meu llit", ha manifestat José, veí de Penàguila. Luz Martínez, una altra veïna del poble desallotjat, ha lamentat que s'allargue la incertesa. "No ens ho esperàvem, perquè avançava favorablement. Al final, ens hi quedem", ha dit. "Encara estem en xoc. Demà serà més fort si ens deixen entrar", ha dit Laia Pérez.

Mari Carmen Blanes, regidora de Cultura i Esports de Penàguila, ha explicat que "de moment", dormiran a Benifallim. "Ja teníem la previsió del sopar, ja ens ho pensàvem", ha reconegut.

A més, la Creu Roja ha habilitat dos albergs provisionals per a allotjar les persones que ho necessiten. Rafael Hidalgo, veí de Penàguila, ha explicat que molts dels veïns han agafat els cotxes i han marxat a casa de familiars, perquè no volien passar la nit allà.

El personal de l’Ajuntament de Penàguila ha estat fent tasques de manteniment per a poder abastir d’aigua el veïnat quan s'hi puga tornar. Segons han confirmat, algunes canonades han rebentat a causa del foc.

Blanes ha explicat que "hi ha tota una part d'hortes on viu gent i no tenen servei d'aigua. Si no tenim aigua, encara que rebem l'orde, no podrem tornar-hi".

Això sí, esta vesprada els bombers els han comunicat que podien tornar, però només per a arreplegar productes de primera necessitat. Pilar Hernández, voluntària de Creu Roja, ha explicat a À Punt que "s'ha donat menjar a trenta persones". També han acompanyat als domicilis algunes persones que necessitaven medicaments i altres objectes personals.

També et pot interessar

stats