Helicòpters fumiguen a les comarques del nord davant la proliferació de mosquits per les últimes pluges

S'actua directament sobre els tolls d'aigua on es troben les larves i on no poden accedir els mitjans terrestres

Fumigacions contra els mosquits amb els helicòpters / À Punt NTC

La Diputació de Castelló ha posat en marxa una sèrie de fumigacions aèries amb helicòpter com a mesura d’urgència per a lluitar contra la proliferació de mosquits després de les pluges. Este dijous al matí s'ha fet la primera entre Nules i Borriana, i també se'n faran a Benicàssim, Cabanes o Peníscola. 

Actuen directament sobre els tolls d'aigua on es troben les larves i on no poden accedir els mitjans terrestres. Els tractaments van dirigits a eliminar les larves de mosquits, que es generen en les zones humides quan comencen a pujar les temperatures. “Estos tractaments són essencials en un temps de reacció de fins a cinc dies després de les pluges per a acabar amb el 80% de les larves i només quedar-nos amb el 20% dels mosquits”, assegura José María Andrés Alós, diputat de Medi Natural. 

Els mosquits han reaparegut especialment al litoral, on els registres de pluja van superar els 60 litres en molts pobles, i on encara es veuen els tolls generats a les zones de marjaleria.

Els vols aeris de fumigació amb larvicides continuaran tota la setmana, des de Moncofa fins a Peníscola, però també es demana col·laboració a la ciutadania per mantindre els terrenys lliures de bases d'aigua. S'intenta evitar així la proliferació de mosquits, que ja quasi ens acompanyen quasi tot l'any.

També et pot interessar

stats