Un institut de Xirivella pot presumir d'un 100% d'ocupabilitat

L'alumnat que estudia al centre cicles com el de Telecomunicacions o Mecatrònica troben fàcilment treball quan acaben la formació

Alumnat de l'institut Gonzalo Anaya de Xirivella / À Punt NTC

Un institut de Xirivella (Horta Sud) pot dir amb orgull que el 100% de l'alumnat que estudia els cicles de formació professional del seu centre ix amb una oferta de treball davall del braç. Una opció cada vegada més demanada entre la joventut.

Teresa Gabarri és una de les alumnes que acudeix a l'Institut Gonzalo Anaya per a estudiar el cicle d'Instal·lacions de Telecomunicacions. "Este cicle em dona totes les competències per a un sector professional que no para de créixer", declara Gabarri.

L'única queixa és que és una formació masculinitzada a la qual costa atraure xiques. De fet, ella és l'única de la classe. "M'agradaria que hi haguera més xiques i que es normalitzara", confessa la jove.

A pesar de tot, és una formació professional que no sempre cobreix totes les places, tot i ser una de les més demanades per les empreses. "Les empreses ens criden constantment, no donem l'abast a les peticions", explica el director del centre Juan Antonio Risueño.

Una realitat que pot corroborar Pepe Ruiz, que va estudiar a l'institut i ara està fent un grau superior de Mecatrònica Industrial en l'institut. "Jo ja estic treballant. Vaig fer pràctiques i m'agafaren i ara soc fix", detalla.

Però estos cursos d'especialització també poden ser adequats per a graduats universitaris, que podem complementar la seua formació. "Tenim un graduat universitari que ha vingut a aprendre en fabricació intel·ligent i és una manera d'ascendir en el seu treball", ens conta Lupe Torres, cap del departament de disseny i fabricació mecànica.

Nous llocs de treballs de perfil tècnic que emergeixen o ens transformen dins de l'entorn digital i que poden ser el primer pas per a un altre objectiu. Treballs qualificats compatibles amb un futur personal que ajude les noves generacions a consolidar-se en un mercat laboral que es veurà transformat la pròxima dècada.

Nova oferta educativa per al 2024-2025

Degut a l'augment de la demanda, el curs que ve serà possible matricular-se en 46 nous cicles de formació professional a la Comunitat Valenciana. A més, segons informa la web de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, s'implantarà el torn semipresencial en 42 cicles que ja tenen previst el torn ordinari.

Entre les branques dels nous cicles oferits, destaca la Informàtica i la Comunicació, amb díhuit nous cicles. La segueix, amb sis i cinc respectivament, la família de Comerç i Màrqueting i la de Serveis Socioculturals i a la Comunitat. També hi haurà quatre nous cicles de Seguretat i Medi Ambient, tres d'Imatge Personal i dos d'Activitats Físiques i Esportives.

També et pot interessar

stats