L'acampada per l'habitatge es queda una tercera nit a la plaça de l'Ajuntament de València

Conviden la ciutadania a sumar-se a l'acampada amb l'objectiu de declarar València zona tensionada

Una assemblea a la plaça de l'Ajuntament / À Punt NTC

Els organitzadors de la mobilització pel dret a l'habitatge, la defensa del territori i contra la turistificació de dissabte passat han decidit este dilluns, en assemblea popular, tirar avant amb l'acampada protesta que es va iniciar fa dos dies a la plaça de l'Ajuntament sota el lema "Si no tenim casa, ocuparem la plaça". Així, s'hi quedaran almenys una nit més amb les tendes de campanya, els cartells reivindicatius i els debats oberts. La proposta directa és declarar València zona tensionada.

Fa dos dies, un grup de vora quaranta persones va muntar unes quinze tendes de campanya amb la idea d'organitzar una "assemblea oberta" amb la intenció de passar-hi la nit. Des de l'organització han assegurat que la segona nit s'hi van ajuntar unes poques persones més, fins a arribar-ne a les cinquanta. Per a esta tercera nit, s'ha convidat la ciutadania a sumar-se a l'acampada i demostrar "que València no està en venda i té força per a lluitar".

Marta, una de les organitzadores de l'acampada, ha assegurat que "això ha sigut un colp en la taula per a continuar amb les reivindicacions de la manifestació del dia 19", perquè el seu objectiu és que les administracions públiques escolten les reivindicacions, "que no són d'ara, són de molts anys enrere".

Així mateix, ha recordat que les reivindicacions "ja no tracten només de gent jove o estudiants", sinó que és un problema estructural que "afecta les famílies que ja no només no arriben a fi de mes, sinó que no poden mantindre's a casa, al barri". Marta ha insistit en la importància de tindre un lloc des d'on "projectar un futur i un model de vida" i ha lamentat que es troben en una situació de "desolació".

Acampada pel dret a la vivenda a la plaça de l'Ajuntament de València
Acampada pel dret a la vivenda a la plaça de l'Ajuntament de València / Rober Solsona / Europa Press

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha traslladat este dilluns "tota" la seua "comprensió, solidaritat i empatia" a les persones acampades i ha assegurat que "tenen tota la raó", al mateix temps que ha criticat els "huit anys" de "col·lapse injustificable per part del Botànic" en esta matèria. Mazón ha assegurat que "la Generalitat ha sigut incapaç de posar a disposició de manera directa ni un sol habitatge en estos anys", en referència al govern anterior.

També et pot interessar

stats