L'Ajuntament de Parcent dobla el preu de l'aigua per al veïnat que en consumisca sense mirament

El govern local aplica noves tarifes que arriben a duplicar el preu en els casos de més consum

La mesura és conseqüència de la sequera extrema que pateix el territori / À Punt NTC

Fins a deu euros per metre cúbic d'aigua per a les llars que més en consumisquen. És el que ha establit l'Ajuntament de Parcent, a la Marina Alta, per al veïnat amb l'objectiu d'evitar el malbaratament d'aigua potable en el context actual de sequera extrema.

El veïnat que més aigua consumeix pagarà des d'esta setmana el doble pel subministrament. L'ajuntament d'este municipi és pioner en l'aplicació d'esta mesura seguint la normativa de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) arran de la greu sequera que pateix el territori. Segons Felip Poquet, regidor de l'ajuntament, s'ha hagut de prendre la mesura perquè "la gent no ha fet cas de les restriccions".

Així, el consum d'aigua potable passa a penalitzar-se econòmicament per a finalitats no essencials com ara el reg de jardins, la neteja de vehicles o l’ompliment de piscines. "Hem vist gent que es deixava la mànega omplint la piscina i se n'anava de vacances", explica Poquet. A partir d'ara els grans consumidors d'aigua poden arribar a pagar fins a deu euros per metre cúbic. Concretament, la tarifa varia segons quatre trams de consum:

  1. D’1 a 15 metres cúbics/trimestre: 0,76 euros per metre cúbic (preu actual i de cost)
  2. De 16 a 30 metres cúbics/trimestre: 1,52 euros per metre cúbic
  3. De 31 a 45 metres cúbics/trimestre: 4,00 euros per metre cúbic
  4. Més de 45 metres cúbics/trimestre: 10,00 euros per metre cúbic

L'ajuntament assegura que es tracta d'una mesura per tal d'evitar futures restriccions d'aigua per al poble i, segons ha fet públic en les xarxes socials, esta taxa especial es mantindrà vigent "fins que es desactive l’estat d’alarma per sequera i la situació millore".

També et pot interessar

stats