L'Ajuntament de València busca allotjament per a les set famílies de l'incendi de Campanar que encara estan a l'edifici de Safranar

L'Ajuntament de València "estudiarà l'informe de vulnerabilitat d'estes famílies" per a trobar una solució residencial i social

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha tingut una reunió amb diversos regidors per a activar els protocols per a les set famílies que encara estan a Safranar / À Punt Notícies

Ahir dilluns va acabar el termini per a continuar a l'immoble del barri de Safranar (València) per a les famílies afectades per l'incendi de l'edifici de Campanar el 22 de febrer. Quaranta famílies van poder abandonar l'edifici ahir, però encara en queden set que estan a l'espera d'una solució residencial i social que els puga oferir el consistori.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha tingut una reunió amb el regidor d'Urbanisme, Juan Giner, la regidora de Serveis Socials, Marta Torrado, i tècnics municipals per a activar els protocols per a les set famílies que encara estan a Safranar, ha informat l'Ajuntament.

"Estudiarem la sol·licitud d’estes set famílies, l'informe de vulnerabilitat i el registre de demandants d'habitatge", ha indicat. Alhora, ha afegit que "hi ha casuístiques diverses que analitzarem amb molt d'afecte i amb molt de detall".

De les 99 famílies que van ocupar l'edifici després de l'incendi, en què van perdre la vida deu persones i va deixar un centenar de famílies sense llar, 92 han deixat ja els habitatges i la setmana que ve s'entregaran les primeres claus dels nous inquilins demandants de lloguer assequible a les primeres 22 famílies, ha dit Catalá.

"Continuarem treballant amb empatia i sensibilitat i superant una de les majors tragèdies que ha viscut la ciutat amb un exemple de fortalesa, solidaritat i compromís", ha agregat.

Catalá ha agraït a les famílies afectades i a les associacions que "hagen abordat este itinerari amb l'Ajuntament. Han complit i els que queden tenen una situació que requereix una anàlisi més profunda dels tècnics municipals".

Una nova etapa per al 92% de les famílies

El 92% de les famílies, per tant, ha iniciat una nova etapa: "Ha sigut un procés ordenat, tranquil, on l'Ajuntament de València ha mantingut una interlocució constant amb els representants dels afectats per l'incendi de Campanar".

"Ahir es va iniciar una nova etapa per a ells i jo només els puc transmetre un missatge d'agraïment, de suport i d'esperança. Són exemple de resistència. Han tingut un comportament exemplar i l'Ajuntament sempre els portarà en el cor", ha assenyalat l'alcaldessa.

L'edifici de Safranar, amb 131 habitatges, el va adquirir al juliol el govern municipal per 20 milions d'euros, per a donar resposta a la llista de demandants d'habitatge de lloguer accessible per a majors de 65 anys i menors de 35, i la setmana que ve començaran a entrar els nous inquilins.

També et pot interessar

stats