Què és l''snus' blanc, la perillosa nicotina sintètica

Les societats científiques demanen que es regule pels riscos de tensió arterial i gingivitis

Així és esta nova nicotina sintètica que triomfa a través d'internet / À Punt NTC

Creix el consum de snus blanc. Són xicotetes bosses amb nicotina que es col·loquen en les genives. Es ven en línia i també als estancs. Com tantes altres modes d'Internet, triomfa entre els més joves i els metges ja alerten que el consum és perillós per a la salut.

Per xarxes, els usuaris expliquen com consumir esta popular nicotina sintètica, originària de Suècia i Noruega i que a Espanya encara no està regulada. Es posa en la geniva, on es va absorbint la nicotina ràpidament. Esta droga sintètica és un èxit de vendes als estacs, perquè l'alta concentració de nicotina permet una ràpida absorció a través de la mucosa bucal, cosa que provoca una resposta immediata de recompensa al cervell.

A diferència dels cigarrets, no es fuma ni conté tabac, però això no significa que siga inofensiva: augmenta la freqüència cardíaca, els riscos de tensió arterial i entre altres efectes, també s'ha vist que produeix gingivitis.

Cada bosseta de nicotina conté entre 20 i 25 cigarrets. El tabac tradicional proporciona un mil·ligram de nicotina per cigarret, mentre que estes bossetes en contenen tres, sis o més. L'efecte pot ser brutal.

El que demanem des de les societats científiques és que es regule, perquè és un producte de fàcil accés i que pot produir intoxicacions, tant en adolescents, com en gent adulta.

S'ha constatat que el consum d'una bosseta de sis mil·ligrams produeix un augment mitjà de sis batecs per minut.

També et pot interessar

stats