Directes
Ara en la televisió
MESTRES I APRENENTS

Llogar una habitació, cada vegada més, una missió impossible

Alacant és la ciutat on més ha pujat el lloguer d’habitacions en pisos, i a la zona de l’UJI de Castelló, el lloguer de les habitacions per a estudiants s’ha incrementat fins al 60%

Impossible trobar lloguer a la zona de l'UJI de Castelló

Alacant és la ciutat que més ha apujat enguany el preu del lloguer per habitacions. Un 16%, segons dades del portal immobiliari Idealista. El preu mitjà d'una habitació està en 360 euros. És una modalitat a l'alça perquè cada vegada hi ha més persones que no poden pagar un lloguer sencer. L'oferta també s'ha duplicat perquè els llogaters trauen més beneficis arrendant habitacions que pisos sencers. 

Missió quasi impossible també trobar lloguer a la zona de l’UJI de Castelló, a la Plana Alta. És la dificultat amb què s’estan trobant els i les estudiants a dies de començar el curs. El preu mitjà d’una habitació ha pujat uns 100 euros en poc de temps, i en alguns casos fins al 60%. Un preu que es veu incrementat amb les despeses de llum, aigua, gas i internet.

A pocs dies per a començar un nou curs, els universitaris de Castelló estan vivint una odissea per a trobar pis. “Ací els lloguers són una bogeria”, “en tornar per al segon any, se m’està complicant la recerca del pis”, expliquen estudiants que busquen habitació per la zona de la universitat. Amb la recerca d'habitacions i compartint, així i tot, els preus estan disparats. Una habitació per esta zona costava uns 120 euros no fa molt. Ara és el doble. 

“Has de conviure amb quatre o cinc i pagar cadascú una part”, explica un jove. Però, tot i això, ho tenen complicat: “te'n demanen 200, quasi 300, és una barbaritat” explica altra jove. I si aconsegueixen trobar habitació, el temps invertit també és llarg: “m’ha costat al voltant de dos mesos trobar habitació”, confirma una jove. Per a molts la resignació és l’única opció, com confirma esta altra estudiant: “si no trobe pis, anar i tornar de Vinaròs en tren fins que trobe pis ací”. Alguns fins i tot, han renunciat a viure a la capital de la Plana: “la meua germana que ha de vindre ací a l’UJI preferiria pagar la gasolina a viure ací”.

Una problemàtica que passa per una alta demanda i una oferta escassa. Tal com explica Julio Miguel Gómez, director de Best House i agent de la propietat immobiliària, “no hi ha suficients immobles per a cobrir esta demanda, no hi ha pisos, es trobaran o lloguers molt cars o habitacions”. I recalca com publiquen una oferta “a les deu del matí i a les deu i mitja l’hem de llevar perquè ja no està disponible”. Els experts ho tenen clar, sempre que es puga, “si estan a gust a la vivenda on estan, que no es canvien perquè tindran problemes l’any que ve, ja que no hi ha oferta d’immobles”, insisteix Gómez.

Habitatge

També et pot interessar