La lluita de la família de Toni, un veí d'Alboraia amb una malaltia neurodegenerativa, per un ascensor

La falta d'unanimitat per part dels huit propietaris han enredrat els tràmits per a instal·lar l'elevador i l'home fa un any que no ix al carrer

La família de Toni, un veí d'Alboraia, porta un any reclamant un ascensor perquè puga eixir de casa / À Punt NTC

Toni, un veí d'Alboraia de 51 anys, fa un any que no pot eixir de casa perquè no té accés a un ascensor. La família, que el cuida, denuncia la necessitat de tindre'n des de fa tres anys, quan li van diagnosticar la malaltia de Huntington: fa que les cèl·lules nervioses del cervell es deterioren amb el temps i afecta els moviments, la capacitat de pensar i la salut mental.

Toni i la família viuen al primer pis, però entre el veïnat de l'edifici no s'ha arribat a cap acord. La complexitat de l'obra i la falta d'unanimitat per part dels huit propietaris han enredrat els tràmits per a instal·lar l'ascensor. La família de Toni considera que el que ell necessita és eixir al carrer i reclama al veïnat "un poc d'humanitat".

De moment i davant de la falta d'acord, han reclamat més ajudes econòmiques —sobretot, diners— perquè s'investigue esta malaltia, que ja ha posat fi a la vida de la mare i la germana de Toni.

També et pot interessar

stats