Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA

Els més menuts es deixen espantar pels monstres valencians al Museu d’Etnologia

Amb la proximitat de Tots Sants, l’espai museístic recupera les activitats per a difondre el nostre imaginari fantàstic enfront de la festa de Halloween

La il·lustradora Aitana Carrasco, al costat del dibuix que ha fet als menuts paralel·lament al relat de Carles Cano del conte 'Marieta i el mort' / À Punt NTC

Primer han conegut la història de Marieta i el mort i després han creat els seus propis monstres. Eren dos de les activitats programades dins del programa "Espanta la por", que promou el Museu d’Etnologia de València, per a difondre l'imaginari fantàstic valencià enfront de la globalitzada festa de Halloween, i en la qual han participat desenes de xiquets. Les d’este dissabte eren part de les activitats que organitza este museu quan s’acosta Tots Sants, sota el lema "Espanta la por".

Marieta i el mort és un conte tradicional espanyol, que té moltes versions, i jo he fet una versió supergamberra i superdivertida”, explicava, precisament qui els ha contat el relat, el contacontes i escriptor Carles Cano. Reconeix que la por és un tema que apassiona els menuts, al mateix temps que recorda que “és allò que ens ha salvat com a espècie, si no tinguérem por, no duraríem gens”.

Aitana Carrasco, il·lustradora i autora del conte, que a més ha fet els dibuixos en directe per als menuts que escoltaven el relat, reconeix que hui dia molts xiquets coneixen la Quarantamaula o el Butoni, uns personatges que són propis i estaven perdent-se en l’oblit.

Després del conte, els menuts han pogut fer, amb imaginació, unes plantilles i unes tisores, la seua pròpia espantacriatura i que ha fet palés que la por es pot explicar des de l'imaginari valencià.

València Llibres

També et pot interessar