Minut de silenci a Bunyol per l’assassinat d’una veïna a mans de la parella

S’hi han decretat tres dies de dol oficial i s’han suspés tots els actes del cap de semana

Minut de silenci a Bunyol per l'assassinat masclista d'una veïna

Consternació a Bunyol per l’assassinat masclista d’una dona de 31 anys, veïna de la localitat.

A les 12 del migdia, desenes de veïns han guardat un minut de silenci a les portes del consistori per a mostrar la seua condemna cap a este crim i el condol a la família de la víctima.

Els fets ocorregueren a primera hora de dissabte.

Un home de cinquanta anys va matar la parella al domicili que compartien a la partida Venta Mina i, tot seguit, va pegar a fugir temeràriament en direcció cap a València fins que la Guàrdia Civil el va detindre a l’entrada de la ciutat, per l’avinguda del Cid.

Segons va poder saber À Punt NTC, va ser l’exmuller del presumpte homicida qui va telefonar al 112 per a alertar que l'exmarit li havia confessat que acabava de matar la parella actual.

Ràpidament, es va traslladar al domicili un metge del centre de salut i un SVB que només va poder certificar la mort de la dona. La víctima havia presentat una denúncia per maltractaments a finals de l'any passat, però no hi havia cap actuació judicial al respecte, segons va confirmar la delegació de govern.

L’assassí tenia antecedents de maltractaments també sobre una altra dona entre els anys 2020 i 2022. 

Quan fugia, abans de ser arrestat, l’autor del crim va provocar un aparatós accident a l’entrada de València, per l’avinguda del Cid, on es van veure involucrats diversos vehicles i dos guàrdies civils van resultar ferits de gravetat.

Tres dies de dol oficial

Només conéixer la notícia, l’Ajuntament de Bunyol va decretar tres dies de dol oficial, va suspendre tots els actes previstos durant el cap de setmana i va convocar un minut de silenci diumenge al migdia a les portes del consistori per a condemnar la mort de la veïna.

L’alcaldessa de la localitat, Virginia Sanz, va lamentar els fets i va traslladar la condemna de tota la corporació municipal a “tot tipus de violència, però especialment la violència contra la dona, una xacra que patim a tot Espanya”.  

El telèfon per a atendre les víctimes de violència masclista és el 016. No queda registrat en la factura, però s'ha d'esborrar de la llista de telefonades.

 

També et pot interessar

stats