La Mitja Marató fa ple a València i deixarà trenta milions d'euros

Els hotels i allotjaments turístics superen el 90% d'ocupació per a acollir els 25.000 atletes que enguany volaran pels carrers de la ciutat

Eixida de la Mitja Marató de València del 2023 (arxiu) / Ajuntament de València

Fa temps que la Mitja Marató de València s'ha convertit en sinònim de turisme. Des de les hores prèvies a la multitudinària carrera, la ciutat estava de gom a gom, ja que els 25.000 corredors i corredores que hi participen enguany s'afegeixen als turistes que la visiten durant un cap de setmana normal. Els carrers i el centre no són els únics atapeïts, també les places hoteleres tenen quasi penjat el cartell de complet perquè l'ocupació està per damunt del 90%, segons dades oferides per fonts del sector a À Punt. Bars i restaurants tenen les agendes plenes i reservar una taula estos dies al centre o a les zones més concorregudes del Cap i Casal pot ser missió impossible.

Hotels i allotjaments turístics afronten amb optimisme este esdeveniment esportiu tan emblemàtic que atrau cada any milers d'atletes, molts d'ells procedents d'altres països. Remarquen que s'ha consolidat com un dels pilars de marca de València i que suposa tot un revulsiu econòmic que deixa un impacte milionari. En total, si sumem pernoctacions, dinars, sopars, compres i altres despeses, les estimacions parlen de vora trenta milions d'euros, de manera que se superen les xifres de l'edició del 2023.

Tal com ha explicat a À Punt Vicente Pizcueta, portaveu de la Coordinadora de Restauració i Oci CV, vint milions són en impacte turístic, dels quals quinze se circumscriuen només a restauració. Està previst que els corredors estrangers es gasten 170 euros diaris de mitjana, mentre que els nacionals se'n gastaran 120, segons les dades que té el sector.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reivindicat este dissabte, des de l'acte de presentació dels equips que participen en el Critèrium Internacional de la Nucia, la Comunitat Valenciana com una destinació "idònia" per a la pràctica esportiva, seu de "grans proves de referència". Segons ha confirmat ell mateix als micròfons d'À Punt, serà un dels milers d'atletes que eixiran amb el tret d'inici i plantaran cara a la meteorologia, que amenaça pluja. "Té pinta que serà heroic, però correrem igual", ha bromejat.

La Mitja Marató de València, també anomenada Mitja Marató Trinidad Alfonso, se celebra anualment a la capital del Túria des del 1991 i és un dels circuits de 21 quilòmetres amb més renom internacional perquè és dels més ràpids. Enguany són 25.000 els afortunats que han aconseguit dorsal per a volar pels carrers de la ciutat i tractar de polvoritzar les seues marques, però altres 7.000 s'han quedat en llista d'espera. Més de 8.000 són estrangers de 123 països i una bona part dels participants procedeixen de la resta d'Espanya. Tots arriben a València amb un propòsit comú: conéixer els seus racons i tastar-ne la gastronomia, un menú on no podrà faltar la tradicional paella.

També et pot interessar

stats