La multiplicació de porcs senglars alerta el veïnat pròxim a la serra d'Irta

El consistori d'Alcalà de Xivert ha capturat uns 400 exemplars amb la instal·lació de gàbies i les batudes de caçadors

El veïnat del nord de Castelló alerta sobre la multiplicació de porcs senglars

El veïnat de les urbanitzacions de la zona nord d'Alcossebre denuncien que cada vegada hi ha més porcs senglars. Estos animals salvatges, a causa de la sequera i la falta d'aliment al bosc, s'acosten cada vegada més a les zones poblades.

El municipi veí d'Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) n'ha capturat enguany uns 400 exemplars amb la instal·lació de gàbies i les batudes dels caçadors. Les urbanitzacions ubicades al costat del parc natural de la serra d'Irta són les que més pateixen la presència dels porcs senglars, ja que estos mamífers omnívors hi troben aigua i aliment en abundància. 

“S’ha multiplicat de manera desorbitada el nombre de porcs senglars. Necessitem que l’ajuntament pose mesures tot l’any, no únicament durant els períodes vacacionals”, assegura Alicia María Ovejero, vicepresidenta de la comunitat de veïns Las Gardenias d'Alcossebre.

Evitar els residus orgànics al carrer

El consistori d'Alcalà de Xivert ha instal·lat quatre gàbies, a banda de les altres quatre que s'ubiquen al parc natural. "Tenim diverses gàbies instal·lades i s'ha fet una campanya municipal perquè totes les empreses i els veïns no deixen residus orgànics a l'abast d'estos animals", ha explicat José Miguel Martorell Roig, regidor d'Urbanisme d'Alcalà de Xivert.

L'associació de caçadors d'Alcalà de Xivert també col·labora a eliminar els animals. "L'última temporada hem abatut 500 animals dins del terme municipal", ha explicat Francis Ferreres, secretari de l'associació de caça La Atalaya.

De moment, enguany s'han capturat uns 400 porcs senglars amb les gàbies i les batudes. Però la cooperació veïnal també serà clau per a disminuir la presència dels animals.

També et pot interessar

stats