Nous propòsits i oblidar les xarxes: Els consells per a combatre la síndrome postvacacional

Els experts aconsellen buscar moments de relaxació durant la jornada i incorporar nous hàbits per a enfrontar-se millor a la tornada al treball

Consells per a la tornada al treball

La tornada al treball es fa costera amunt per a la majoria dels treballadors que esta setmana han dit adeu a les vacances, uns dies de descans desitjats durant tot l'any, però que passen ràpidament.

La síndrome postvacacional és molt comuna després de gaudir les vacances. Fa referència a la dificultat d'adaptar-se a la rutina, ja que el treballador passa de la relaxació durant els seus dies lliures a l'estrés al qual estava acostumat prèviament.

"Quan hem aplegat a un punt de relaxació costa fer el canvi cap a l'estrés i l'activitat. La dificultat d'adaptació pot derivar en ansietat o depressió", explica una psicòloga.

Per a evitar eixe escenari, els experts aconsellen adaptar-se progressivament a la rutina i buscar moments de relaxació. "Llegir un llibre, prendre banys relaxants... Qualsevol cosa que ens relaxe i que puguem incorporar a la rutina", explica.

També és important adquirir nous propòsits. "Apuntar-se al gimnàs o algun esport que ens agrade per a poder veure este nou període amb satisfacció", afig.

Les xarxes socials també poden entorpir este procés, l'aparador per als qui continuen de vacances. "No podem evitar comparar-nos i les xarxes ens recorden els moments que han passat i que no tornaran en un temps. Així, podem intensificar els sentiments de depressió", explica.

També et pot interessar

stats