Nutricionistes alerten de les notícies falses sobre el consum del gluten i la celiaquia

A les xarxes socials proliferen negacionistes de la malaltia o recomanacions per a eliminar la proteïna de la dieta per tal d'aprimar-se

A les xarxes socials proliferen les influenciadores negacionistes de la celiaquia / À Punt NTC

Els nutricionistes alerten de les notícies falses al voltant del consum del gluten i la celiaquia. A les xarxes socials hi ha negacionistes de la malaltia o recomanacions per a eliminar esta proteïna de la dieta per tal d'aprimar-se. Consells sense cap fonament que poden tindre greus conseqüències per a la salut.  

Les xarxes socials estan plenes de recomanacions sobre els beneficis de deixar de consumir gluten, la proteïna present en cereals com el forment. Per moda o per aprimar-se. Però els nutricionistes alerten sobre estos missatges, ja que eliminar el gluten de la dieta no aprima i té conseqüències per a la salut. “T'estàs llevant eixa ajuda o el menjar que dones a la microbiota, i que té beneficis per a la salut”, assegura Mari Cruz Manzaneque, secretària del Col·legi Oficial de Nutricionistes de la Comunitat Valenciana. 

El que més preocupa a les persones expertes en nutrició són els negacionistes de la malaltia. “La celiaquia és un problema autoimmune. El gluten és roí per a aquelles persones que la pateixen i el gluten actua defensant-se en contra i genera un dany a l’intestí”. 

Tot i que estes influenciadores tenen un fum de seguidors, el trellat s'imposa entre la població més jove. Res com atendre el consell de les persones expertes i menjar una dieta sana i variada amb presència de cereals sempre que no es tinga un diagnòstic que indique el contrari. 

També et pot interessar

stats