Pèrits voluntaris ofereixen assessorament a Paiporta per les indemnitzacions del Consorci
L’oficina ajuda a reclamar els imports de les assegurances dels cotxes i ja ha atés més d’un centenar d'afectats
A Paiporta, un dels pobles més afectats per la dana, més de 17.000 cotxes es van veure afectats per la riuada. Més de dos mesos després, encara hi ha molts propietaris que tenen dificultats per a recuperar el que han perdut, bé per desconeixement de les gestions que cal fer, o perquè el consorci no els ofereix el que consideren. Per això tres pèrits voluntaris han decidit oferir assessorament i ajuda en una oficina improvisada on ja han atés un centenar de persones.
Germán Zaragozá, que treballa com a pèrit d’assegurances d’automòbils, és un dels voluntaris que atén els veïns de Paiporta amb la gestió dels vehicles sinistrats. “Hem muntat esta oficina per a assessorar la gent sobre com ha de sol·licitar la subvenció, i a més, l'assessorem en cas que no estiguen d'acord amb la indemnització proposada pel consorci”.
Per altra banda, Zaragozá afirma que, per norma general, els cotxes més nous es paguen correctament, però “quan el cotxe té més de 8 o 10 anys, i el valor de matrícula és inferior al valor de mercat, és quan veiem que la gent necessita fer eixa reclamació” explica. Ací s'adjudica un pèrit particular i es fa la reclamació al consorci per registre d'entrada. Després, “el consorci té huit dies per a nomenar el pèrit i, si no ho fa, el nostre informe pericial és vinculant” explica l'expert.
José Enrique Sirvent, un altre dels pèrits voluntaris, afirma que "la majoria no està cobrant el que toca" i, segons apunta, no sempre s'aplica el mateix criteri, ja que quan es paga a la baixa, la quantitat sol ser entre 1.000 i 3.000 euros de menys, encara que hi ha casos en què el preu pagat sí que es correspon.
Sirvent aconsella als afectats que, quan es reba la telefonada del consorci, s'accepte el pagament, al mateix temps que, si és el cas, s'informe que s'està disconforme amb l'import. Amb tot, esta iniciativa solidària continua atenent els veïns afectats que, en els primers dies, formaven cues de més d'una hora; ara, però, ja poden assistir amb cita prèvia.