El personal sanitari del Baix Segura denuncia l'increment de les agressions per part dels pacients

En una concentració han reclamat més seguretat en els centres d’atenció continuada i suport psicològic per als professionals

Protesta al centre d’atenció 24 hores del Pilar de la Foradada per a condemnar les agressions a personal sanitari / À Punt NTC

El personal sanitari del Baix Segura ha protestat este divendres a migdia en diferents centres mèdics de la comarca. És la resposta a les tres agressions registrades este mes setembre contra diversos professionals de la salut. Denuncien un increment d'estos casos, i per això reclamen mesures de seguretat més efectives i suport psicològic als professionals agredits. 

En les últimes dues setmanes, han patit agressions una anestesista de l'hospital comarcal, un tècnic d'emergències del mateix centre i esta mateixa setmana un metge del punt d'atenció continuada de Pilar de la Foradada.

El portaveu comité d'empresa de l'Hospital de Torrevella, Fran García, ha resumit en À Punt NTC les seues reivindicacions: més seguretat i suport psicològic. “Ningú ve a treballar esperant que l’agredisquen”, ha plantejat.

L'última agressió tingué lloc la matinada d'este mateix dimarts en el centre d’atenció 24 hores del Pilar de la Foradada. Un pacient va respondre de manera violenta quan el metge de guàrdia li va dir que no podia receptar-li els ansiolítics que li demanava. Hui el personal del centre, la ciutadania i les autoritats han donat suport al metge agredit en esta protesta.

José Gabriel Cano és el gerent del Departament de Salut de Torrevella i diu que s’han fet tots els tràmits oportuns perquè l’advocacia de la Conselleria de Sanitat es persone com a acusació particular en este cas.

L’alcalde de Pilar de la Foradada, José María Pérez Sánchez, també present en la concentració, ha manifestat el seu suport al personal del centre sanitari. “Estem amb ells perquè les agressions han de ser zero”, ha manifestat.

Els i les sanitàries també s'han concentrat a les portes de l'hospital comarcal a Oriola. En este cas, han sigut els tècnics d'Emergències de les ambulàncies els que han exigit un protocol per al trasllat de presos i malalts psiquiàtrics. Tot, arran de l'agressió patida per un company el 10 de setembre.

Pablo Alonso, membre del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat en À Punt NTC que estan patint una escalada de la violència que afecta tot el personal sanitari. 

El 6 de setembre els professionals de la sanitat ja van protagonitzar una altra concentració de protesta per l'atac que va patir una anestesista a mans del familiar d'un menor ingressat.

També et pot interessar

stats