Els pobles en risc de despoblament que tenen un bar reben tres vegades més turistes

Estos establiments dinamitzen l’economia del poble i afavoreixen la implantació d’altres serveis

Abel Segura, propietari del Mesón de la Vila del Forcall / À Punt NTC

A Espanya el 16% dels municipis no tenen cap bar i les comarques del nord són una de les zones afectades. Segons un informe sobre impacte turístic, per a un poble en risc de despoblament tindre un bar suposa rebre tres voltes més turistes i estos establiments contribueixen al dinamisme econòmic de la zona.

Durant anys la carn a la pedra del bar de Ramón Doménech omplia Hortells (Ports) de visitants, ja que venia gent “de molt lluny” a propòsit per a dinar al local, segons ha explicat en declaracions a À Punt Notícies. Però el 2020 va tancar i, sense bar, els carrers s’han quedat buits. Hortells forma part d’eixe 16% de municipis de zones rurals sense restauració.

Bernabé Sagüesa, alcalde del municipi, assenyala que no tindre este tipus d'establiment és un problema perquè els impedeix donar als turistes “els serveis indispensables” per tal que visiten el poble. I si arriben a fer una visita, és difícil que tornen, apunta.

Ángela Rocío, propietària del Mesón el Rey d’Olocau del Rei (Ports), diu que reben moltes visites organitzades que venen en autobusos i “és important tindre les portes obertes” per a poder donar-los servei.

A més estos establiments dinamitzen l’economia del poble i afavoreixen la implantació d’altres serveis. Abel Segura, propietari del Mesón de la Vila del Forcall (Ports) afirma que el municipi té molt pocs habitants i que sense bars “cada vegada aniríem a menys”.

En els últims anys pobles com la Serratella (Alt Maestrat) o Castell de Cabres (Baix Maestrat) han tancat els bars. Per això molts d’ajuntaments es veuen obligats a llançar ofertes atractives per a reobrir-los.

També et pot interessar

stats