El pont que travessarà la V-30, una reivindicació de fa mig segle a Mislata i Xirivella

Les dos ciutats estan dividides per les infraestructures, que al seu torn formen sis barris

Nou pont sobre la V-30 / À Punt NTC

El Ministeri de Transports ha confirmat esta setmana la construcció d’un nou pont a Mislata que travessarà la V-30 en direcció a Madrid, una obra àmpliament reivindicada per Xirivella i per la mateixa Mislata des que fa cinquanta anys la construcció del nou llit del Túria separà diversos barris dels termes municipals.   

Mislata i Xirivella són dos ciutats dividides per infraestructures, que al seu torn formen sis barris. Unes fronteres que ara es volen minimitzar aprofitant la construcció del nou pont que anuncia el departament que dirigeix Óscar Puente. “És un gran projecte que suposa acabar amb cinquanta anys de separació dels nostres tres nuclis de població”, assegura Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata. Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme de Xirivella, Guillermo Garrido, explica que el Pla Sud va dividir el terme en el casc de Xirivella, el barri de la Llum i Vicentica la Serrana: “Ara qualsevol inversió que es faça serà beneficiosa perquè s’unisquen les poblacions”. 

De moment, els plànols que ha presentat el Ministeri apunten a un viaducte que eixirà de la V-30, i que superarà per damunt el pont de Xirivella fins a anar a parar a l'A-3, ja quasi a l'altura de Quart de Poblet. Una opció sobre la qual el regidor d’Urbanisme té dubtes i espera a valorar fins al projecte definitiu.

Pel que fa a Mislata, Bielsa ho té clar: “Els tècnics del Ministeri hauran elegit la millor opció per a garantir les reivindicacions de la ciutadania, especialment de Mislata”. Serà al setembre quan es presente a la societat valenciana el pla completament definit.

També et pot interessar

stats