Els porcs senglars atemoreixen els veïns d’Alcossebre

L'Ajuntament es veu desbordat: “L’any passat es van eliminar vora 500 porcs senglars”

Els porcs senglars dominen Alcossebre / À Punt NTC

“Alcossebre està plagat de porcs senglars, fins i tot el nucli urbà, el port, el supermercat”. Així manifesten els veïns les queixes per la presència de senglars, que arriba “fins a l’entrada de les vivendes”. És l'última imatge, cada vegada més habitual, que deixen els porcs senglars a la nostra comunitat. 

“Ja venen cada dia i per totes les zones indistintament”. Senglars que mengen i es passegen amb total normalitat per una urbanització d'Alcossebre, de nit i de dia. El veïnat parla de situació insostenible. “No podem ni viure, ens hem de confinar a partir de certa hora amb els xiquets dins de casa, perquè venen manades de porcs senglars”. “Qualsevol dia tindrem un accident, perquè es creuen amb el cotxe”.

L'Ajuntament es veu desbordat, tal com afirma el regidor d’Urbanisme. “L’any passat es van eliminar vora 500 porcs senglars”. Una problemàtica que arrossega pràcticament tot el territori de la Comunitat. Caçadors i administracions busquen solucions. Maria Àngels Ramon-Llin, directora general de Producció Agrícola i Ramadera, insisteix que “tenim un gran problema que tots hem vist” i retrau que “no hi ha una coordinació adequada entre totes les administracions”.

Els hem vist a vora mar, passejar pel mig de pobles, destrossar collites i prendre un bany a les nostres platges. El dany dels porcs senglars al camp valencià supera els quaranta milions. L’any passat es van abatre 50.000 senglars en tota la Comunitat Valenciana. Hi ha sobrepoblació i cal un pla d'acció. Les gàbies per a atrapar-los són bona solució, però sembla insuficient. Lorena Martínez, presidenta de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, recalca que “les administracions han de posar de la seua part perquè siguem més efectius encara”. Un equilibri cinegètic on, de moment, els senglars guanyen la partida.

També et pot interessar

stats