Directes
Ara en la televisió
EL PISET

Així es protegeix la Serra d'Irta, un dels parcs naturals més inaccesibles de la Comunitat Valenciana

Des de Peníscola a Alcossebre, una extensió de 7700 hectàrees, amb un línea de costa de les més llargues de la Mediterrània

La Serra d'Irta, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Este divendres se celebra el Dia Europeu dels Parcs Naturals, una data significativa per a posar en valor els 22 espais naturals de la Comunitat Valenciana, la segona comunitat autònoma amb més parcs protegits. Durant esta jornada no només es pot aprofitar per a gaudir-los, sinó que també serveix per a recordar la importància de la conservació i protecció.

Un d'ells és el parc natural de la Serra d'Irta, al Baix Maestrat, un dels més inaccessibles de la Comunitat. S'estén des de Peníscola a Alcossebre, una extensió de 7.700 hectàrees, amb una línia de costa de les més llargues de la Mediterrània, lliure d'edificacions. Gràcies a la protecció d'esta zona es pot gaudir de la riquesa marítima d'espècies com la posidònia, el corb marí o les tortugues, i també de l'única espècie de palmera valenciana autòctona: el margalló.

Alejandro Atienza, educador ambiental d'este espai protegit, ha defensat la tasca de conservació mediambiental que es fa sobre esta zona, que des de la declaració com a parc natural el 2002, ha afavorit la protecció de la fauna i la flora. "Són 15 quilòmetres de vegetació ben conservada que arriba fins a la mar", ha explicat Atienza.

Però no és l'únic. A la Comunitat Valenciana hi ha més serres d'interior, rius, zones de marjal i aiguamolls, salines i nombroses hectàrees on fauna i flora encara s'han de protegir. Una tasca que necessita molts recursos econòmics i conscienciació. Un patrimoni verd, que s'enfronta també a la incertesa del canvi climàtic.

el Baix Maestrat Medi ambient

També et pot interessar