Per què puja la llum quan fa calor?

Manuel Alcázar, doctor en Enginyeria Industrial per la UPV: “Sempre que tenim una pujada del preu de l’electricitat, sol ser per dos raons: per demanda o per generació”

llum / À Punt NTC

“Sempre que tenim una pujada del preu de l’electricitat sol ser per dos raons: per motius de demanda o de generació”. Així ho explica Manuel Alcázar, doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de València (UPV), qui afirma que “tenim un mercat marginalista, que significa que el preu de l’electricitat el fixa l’última tecnologia que està produint”.

Per la qual cosa, “quan fa molta calor, com ocorre ara, o quan fa molt de fred, el vent no sol bufar, aleshores tenim una reducció de l’energia renovable per eixa via”. Tot i això, en la seua opinió, “L'augment de preu no es deu tant a tindre menys renovable, com al fet que hi ha hagut un augment de la demanda i, per tant, fa falta més energia, i eixos últims quilovats per hora els produeixen generadors que són més cars”. Eixe és el motiu, segons l’expert, de la pujada de la llum.

També et pot interessar

stats