"Ens quedarem sense temps": l'estudiantat exigeix a Educació que publique els models de la nova PAU

Asseguren que sense models, ni el professorat ni l'alumnat tenen ferramentes per poder preparar-se de cara a les proves d'accés a la universitat

L'estudiantat valencià exigeix a Educació que publique els models de la nova PAU / À Punt NTC

L'estudiantat valencià s'ha fet sentir este divendres en una vaga que ha concentrat centenars de joves; molts d'ells, de segon de batxillerat, a les portes de la Conselleria d'Educació. Segons han denunciat, encara no tenen cap notícia del tipus d'examen al qual s'han d'enfrontar este mateix curs per a accedir a la universitat i han exigit que es publique ja el nou model, que segons va anunciar la mateixa conselleria començarà a aplicar-se a partir del 2025.

Segons han explicat, sense models ni el professorat ni l'alumnat tenen ferramentes per a preparar-se de cara a les proves. Esta situació els afecta els drets i els minva les capacitats de futur. Davant del silenci administratiu han anunciat que, si el dilluns 14 d'octubre la situació continua i encara no coneixen el tipus d'examen, convocaran una nova vaga.

"És una vergonya que a mitjans de la primera avaluació ni tan sols tinguem els models penjats", ha explicat un dels manifestants. "Hi ha incertesa i estem preocupats", ha explicat una altra estudiant. "No sabem com fer classes de literatura, per exemple, ni models d'exàmens ni res", ha secundat un altre company. "L'única conversa que tenim és eixa, que no sabem per on tirar", ha indicat una altra jove, participant en la convocatòria.

Sobretot, reconeixen que el que més els atabala és no saber si el que ara estudien finalment formarà part dels exàmens. "Espere que això que estudim ara entre en la PAU", ha dit un jove. "Pensem que ens quedarem sense temps", ha afegit una altra estudiant.

En la mobilització s'han sentit consignes en què denuncien que l'administració "juga amb la salut mental" dels joves i que el seu futur "no és un joc".

Des de la conselleria, han establit que abans del dia 18 d'octubre els especialistes de les comissions de matèries hauran de tindre ja establides les estructures d'examen.

Una prova unificada a totes les autonomies governades pel PP

Les diverses conselleries d'Educació de les autonomies governades pel Partit Popular han anunciat que unifiquen el model d'examen i els criteris de correcció per a unes proves d'accés a la universitat que, en el cas de la Comunitat Valenciana, acolliran la primera convocatòria el 3, 4 i 5 de juny.

El nou model, que s'ha d'aplicar ja en el curs 2024-2025, ha de tindre un mateix format d'examen amb criteris idèntics de correcció amb l'excepció, òbviament, del valencià ací. El fet és que la comissió gestora d'estes proves s'ha reunit amb els especialistes de cada matèria i els representants de la Conselleria d'Educació este dijous. No ha sigut fins a esta setmana que s'ha donat llum verda a la nova selectivitat, que s'implantarà per a entrar als centres d'educació superior valencians des d'este curs acadèmic i que es basa també en el marc general aprovat pel govern espanyol el juny.

També et pot interessar

stats