Reviscola la polèmica al voltant de la carrera de Medicina en la Universitat d'Alacant

El TSJCV ha de resoldre este mes el contenciós que ha presentat la Universitat Miguel Hernández per la nova titulació de Medicina, que va arrancar a Alacant el curs passat

El TSJCV ha de resoldre el contenciós interposat per la Universitat Miguel Hernández contra la d'Alacant / À Punt NTC

A les portes d'un nou curs escolar, torna a ser polèmica la carrera de Medicina a la Universitat d'Alacant. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, aposta per un campus universitari provincial. Això suposaria una entesa entre la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d'Alacant —en pugna per les titulacions de salut des de fa 25 anys—.

Els estudis tenen l'últim capítol en els tribunals. El TSJCV ha de resoldre el contenciós interposat per la Universitat Miguel Hernández contra la d'Alacant per la nova titulació de Medicina, que va començar allí el curs passat. El Consell anterior, presidit pel socialista Ximo Puig, va aprovar eixa titulació per decret i, per això, la Generalitat es va presentar aleshores a eixe procés judicial contra la demanda de la Miguel Hernández.

Ara, el Consell ha demanat formalment al Tribunal Superior de Justícia que anul·le el decret que permetia al campus de la ciutat d'Alacant impartir esta carrera universitària. Una decisió que probablement es farà pública este mes de setembre.

Per la seua banda, la Universitat assegura que el curs començarà dilluns amb total normalitat. Està previst que dimarts hi haja un Consell de govern extraordinari per tractar esta qüestió de manera monogràfica.

També et pot interessar

stats