La sequera impedeix als equips antiincendis agafar aigua dels embassaments de Sitjar i Arenós

Esta prohibició se suma a les restriccions en el reg, perquè els embassaments del nord estan en els nivells més baixos dels últims anys

Pantans del nord, al mínim / À Punt NTC

La sequera que colpeja les comarques del nord de la Comunitat Valenciana té una nova conseqüència no desitjada: els equips antiincendis no podran agafar aigua dels embassaments de Sitjar i Arenós, a la comarca de l’Alt Millars, pel baix nivell que presenten. Els embassaments del nord del nostre territori estan en els nivells de capacitat més baixos dels últims anys. Com a conseqüència, restriccions en el reg i ara, també, prohibició que els hidroavions antiincendis puguen carregar-hi aigua. 

Tal com explica Fernando Pérez, cap forestal del Consorci de Bombers de Castelló, “no es pot agafar aigua dels embassaments pels nivells tan baixos que hi ha, que fan que afloren roques, pedres i alguna muralla que impossibiliten els mitjans aeris carregar amb seguretat”. Per això, els bombers s'han hagut de reorganitzar, perquè com més a prop hi tenen el punt de càrrega, amb més freqüència poden descarregar sobre l’incendi.

Si es produeix un incendi forestal, estes avionetes eixiran carregades des de l’aeròdrom de Castelló. També des de l'aeroport de Castelló està preparada una avioneta amfíbia. El problema és que ara, sense aigua als embassaments, han de recórrer més distància per a poder carregar a la mar. Per a guanyar temps, ja fa un mes es van reomplir també les bases antiincendis, seques per la falta de pluges. Durant este estiu, l'únic incendi que s'ha declarat en les comarques del nord ha sigut el d'Hortells, que va cremar vint hectàrees. Mentrestant, s'espera que la pluja arribe per a millorar les reserves d'aigua.

També et pot interessar

stats