Set detinguts acusats de 97 robatoris en vivendes de la Marina Alta

En l'operació s'han recuperat més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe i diners en efectiu

Desarticulada una banda que furtava cases a la Marina Alta

La Guàrdia Civil ha detingut set persones acusades de formar part d'una organització criminal dedicada a robar cases a la Marina Alta, segons ha informat este dijous en un comunicat. En l'operació s'han esclarit 97 robatoris amb força en habitatges i dos delictes de robatori amb violència. S'han recuperat més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, 4 vehicles d'alta gamma i material utilitzat en els robatoris.

Una imatge d'algunes joies recuperades
Una imatge d'algunes joies recuperades / Guàrdia Civil

L'operació es va iniciar a finals del 2023, arran d'una sèrie de robatoris comesos en habitatges de les urbanitzacions d'Orba i Els Poblets, pels quals es va generar alarma social a la comarca. "Després d'una investigació intensa, els agents van poder constatar que els horaris d'estos robatoris coincidien amb altres delictes comesos a Benissa, Teulada i Moraira", detalla el comunicat. La Guàrdia Civil va comprovar que els lladres entraven en vivendes ubicades fora dels nuclis urbans, accedien a peu per tal de no ser detectats i es cobrien la cara. En alguns robatoris fins i tot van retindre els propietaris de les cases.

Un taller mecànic a l'Alqueria de la Comtessa

La investigació va detectar que l'organització operava des d'un taller mecànic a l’Alqueria de la Comtessa. "Este grup estava format per quatre individus que executaven els robatoris. Un d'ells era propietari del taller i d'un concessionari de vehicles de segona mà a Oliva, mentre que un altre era gendre del propietari d'una joieria a Gandia", detalla el comunicat.

En la primera fase de l'operació es va detindre els quatre autors materials dels robatoris. I en els registres a dos domicilis de Gandia, a la joieria i al taller mecànic, es van confiscar més de 600 peces de joieria, 33 rellotges de luxe, diners en efectiu, 4 vehicles d'alta gamma i material utilitzat en els robatoris. Durant la segona fase de l'operació, van ser detinguts el joier de Gandia i les seues dos filles per presumptament participar en la venda de les joies robades. A més, es van recuperar nombrosos objectes sostrets, que es van tornar als propietaris.

També et pot interessar

stats