Simone Biles, quan cal parar per a poder continuar, i triomfar

La gimnasta es va retirar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2021, quan estava patint problemes de salut mental i ara ha tornat per a proclamar-se la millor gimnasta del món

Salut mental i esports / À Punt NTC

Simone Biles és un clar exemple que, de vegades, cal parar per a poder continuar. La gimnasta nord-americana es va retirar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2021, quan estava patint problemes de salut mental i ara ha tornat més forta que mai. Hem parlat amb un psicòleg sobre la importància de la salut mental per als esportistes. David Peris, president de la Federació Espanyola de Psicologia i Esport, afirma que gràcies a la teràpia es pot “tornar a gaudir de la competició i veure-la com el que és, un joc”.

L’esportista està fent història en els Jocs Olímpics de París. Després d'aconseguir l'or en la final de gimnàstica artística per equips, el passat dijous es va proclamar la millor gimnasta del món en el concurs complet individual. Un exemple del fet que, després de treballar en teràpia els problemes psicològics que la paralitzaven, es pot eixir del pou.

Una qüestió, la de la salut mental, que va potenciar-se arran de la pandèmia, que va provocar un augment d'este tipus de problemes, també en l'esport. Esportistes espanyols com Ricky Rubio i Borja Iglesias s'han manifestat públicament sobre el tema. Treballar la gestió de l'èxit i del fracàs és fonamental en el món de l'esport, més encara en l'esport d'elit. Amb un bon treball en teràpia es pot guanyar els problemes mentals, inclús amb medalla d'or.

També et pot interessar

stats