Els tallers de la Nit de la Ciència ocupen la ciutat de València

Es tracta d’una data per a reivindicar la importància de la investigació i fomentar l'elecció de les carreres de ciències entre les noves generacions

Celebració del dia de la Ciència / À Punt NTC

Els carrers de la ciutat de València s'omplin de tallers i activitats amb la tornada de la Nit de la Ciència. Es tracta d’una data per a reivindicar la importància de la investigació i fomentar l'elecció de les carreres de ciències entre les noves generacions. En ells tallers per als més menuts, joguets com el blandiblú s’utilitzen com a element científic per a atraure l'atenció sobre la ciència, així ho afirma Raquel Galian, de l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València.

Un altre dels tallers permet costar-se al futur dels òrgans humans en 3D. Inma García, del Centre de Biomaterials d’Enginyeria Tissular de la Universitat Politécnica de València (UPV), explica com els xiquets i xiquetes tenen l’oportunitat de fer “el que fa una impressora 3D” i destaca com alguns “troben molt difícils alguns òrgans”. 

“Ells volen interactuar amb les coses, i quan aconsegueixes captar eixa atenció ja molts es pregunten “I açò perquè passa?””, explica Nadia García, del Centre de Biomaterials de la UPV. Una nit on es poden gaudir de tallers organitzats per entitats com Incliva, Fisabio, UPV, CSIC o la Universitat de València.

També et pot interessar

stats