El temporal recorre el territori i deixa 90 litres a la meitat nord en només quatre hores

Els serveis d'emergència han rescatat este matí diversos conductors que queden atrapats en passos i zones negades a Benicarló i Vinaròs

Alguns dels punts de la Comunitat Valenciana on ha plogut de manera torrencial han patit inundacions
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de setembre 2024 - 10:43 Actualitzat: 04 de setembre 2024 - 22:59

Un temporal de fortes precipitacions ha recorregut este dimecres la meitat nord de la Comunitat Valenciana, en avís taronja, i altera la normalitat en algunes localitats. Al llarg del matí s'han viscut episodis intensos de pluja i vent especialment forts a l'interior nord del nostre territori, amb registres de quasi 90 litres per metre quadrat a penes en quatre hores a Benassal (Alt Maestrat), i ràfegues de vent de 30 quilòmetres per hora.

Segons els últims registres de la xarxa de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), les pluges més intenses s'han concentrat sobretot a la part més septentrional del territori, tant a l'interior com al litoral, i en punts aïllats de l'interior sud de València. En les darreres dotze hores s'han acumulat 89,2 l/m² a Benassal, 64,2 a Vistabella (Sant Joan de Penyagolosa), 57,2 a Peníscola, 56,9 a Catí, 53,4 a Ares del Maestrat, 45,8 a Vallada i 43,8 a Vinaròs. Per la seua banda, els pluviòmetres de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) han registrat acumulacions de 35,4 l/m² a Vilafranca, 34,2 a Llíria, 23,2 al Pinós, 22 a Morella i 16,5 a València.

A Benicarló, al Baix Maestrat, diversos conductors han quedat atrapats en zones totalment negades i els han rescatat els bombers. A penes en una hora el cel ha descarregat al voltant de 60 l/m² i ha inundat carrers i carreteres. Això ha obligat a tallar una desena de camins i passos subterranis.

A Vinaròs (Baix Maestrat) s'han arribat a acumular més de 40 l/m² en poc més de mitja hora, circumstància que ha obligat l'Ajuntament a tallar la circulació en tres passos subterranis per l'acumulació d'aigua, segons ha comunicat en el compte d'X. De fet, les tempestes han complicat durant el matí la circulació a l'AP-7 entre el quilòmetre 345 a l'altura de Vinaròs i el 367 a Peníscola (Baix Maestrat), segons dades de la Direcció General de Trànsit.

I per a previndre possibles danys, l'Ajuntament de València ha tancat els parcs i jardins de la ciutat que tenen porta per l'alerta taronja per fortes pluges que anuncien les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Així mateix, durant el dia de hui estaran tancades les biblioteques situades als parcs de Benimàmet, Vivers i Marxalenes: les biblioteques Teodor Llorente, de Trinitat i Joanot Martorell. En eixe context de tempestes localment fortes, el gestor de navegació aèria Enaire ha recomanat als passatgers que verifiquen l'estat del vol abans de desplaçar-se.

Per la seua banda, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre manté la vigilància sobre les crescudes sobtades importants en barrancs i llits que s'originen a causa de les pluges intenses previstes per a este dimecres en diverses comunitats autònomes, entre altres la Valenciana.

L’última ramassada de l’episodi de tempestes ha colpejat esta vesprada el terç sud de la Comunitat Valenciana. Municipis com Pedreguer, Xàbia, Finestrat i Orba han superat els 40 l/m² en quatre hores.

A les 21:40 hores, l'Ajuntament de Xàtiva (Costera) ha alertat que la Policia Local ha tallat al trànsit rodat i de vianants al pont que uneix les pedanies d'Annauir (Xàtiva) i Aiacor (Canals) fins a nou avís, degut a la crescuda del riu Cànyoles per les pluges d'este dimecres.

També et pot interessar

stats