Testament solidari: la tendència de llegar l'herència a una ONG

La majoria dels testadors són persones properes als 70 anys, sense descendència i amb relació amb el voluntariat

Cada vegada més gent opta per llegar l'herència a una ONG / À Punt NTC

Metges Sense Fronteres va rebre quinze milions d'euros l'any passat, a través del conegut com testament solidari. Una xifra rècord que confirma la tendència: cada vegada més gent opta per llegar l'herència a una ONG. En general, persones sense descendència directa i vinculades al món del voluntariat. 

Per a estes persones, quan es tracta de decidir a qui deixar els estalvis de tota una vida, la solidaritat fa un paper cada vegada més important en les últimes voluntats.

En el dia internacional que reconeix els beneficis socials d'este tipus de llegats, Metges Sense Fronteres celebra una xifra rècord de finançament gràcies a estes herències, la xifra més alta recollida fins ara.

No és l'única: també a Mans Unides, que va aconseguir més del 20% del recaptat durant el 2023 mitjançant estes donacions. Una important aportació que es transforma en medicines, escolarització i ajuda humanitària.

El perfil de la majoria dels testadors són persones properes als 70 anys, sense descendència i amb relació amb el voluntariat. Però també han vist créixer l'interés per persones alienes a les organitzacions, per a fer un procediment que compta amb l'assessorament gratuït d'estes entitats.

També et pot interessar

stats