Treball sense parar dels bombers des de l'aire per a apagar l'incendi de Simat

Les dotacions terrestres continuaran treballant a la zona durant tota la nit

Incendi a Simat de la Valldigna
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de setembre 2024 - 14:55 Actualitzat: 14 de setembre 2024 - 21:13

L'incendi declarat este dijous a Simat de la Valldigna continua actiu més de 24 hores després i afecta tres termes municipals, després d'haver-se estés també a Quatretonda i Barxeta. Un contingent de bombers treballa per aire i terra per a aconseguir controlar les flames, amb els ulls posats en el vent. El fet que ha entrat en una illa de vegetació envoltada de cultius ubicada en una zona abrupta complica l'extinció, perquè és difícil accedir-hi a peu.

L'inspector en cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Basset, ha explicat que gran part dels esforços se centren en un sector de l'incendi que es va activar dijous a la nit a causa de les condicions meteorològiques. "Es va generar una situació no prevista de tempesta amb vents erràtics i això va fer que el foc evolucionara d'una manera no prevista", ha afirmat. Segons ha apuntat, l'incendi, que és de tipus topogràfic, té tres focus. "El tenim contingut en una zona molt concreta i esperem que no se'ns en vaja d'allí", ha afegit després en declaracions a À Punt.

La previsió meteorològica és favorable, amb vent moderat que bufa des del matí des del nord-est i nivells alts d'humitat alta. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha assenyalat que espera que estes condicions, amb els treballs coordinats dels efectius terrestres i aeris, ajuden a millorar l'evolució del foc al llarg del matí. Al llarg de la vesprada s'han retirat dos mitjans aeris, i se n'han quedat actius només tres. A les 20:00 hores, Emergències de la Generalitat ha informat que l'incendi continuava actiu i les dotacions terrestres continuaven treballant a la zona, però s'han retirat tots els mitjans aeris.

El foc es va declarar este dijous al voltant de les 15:30 hores a la zona del Pla de Corrals i va obligar a desallotjar preventivament deu cases disseminades per un camí del terme municipal de Simat. També van tallar la carretera CV-600 a l'encreuament amb la CV-601.

Els alcaldes dels tres municipis afectats coincideixen a alertar que els tres focus del foc començaren de manera simultània. Per això es treballa amb la hipòtesi que podria haver sigut intencionat. Segons els bombers, al llarg de l'estiu s'han registrat cinc incendis a les serres pròximes a este últim sinistre a la comarca de la Safor.

També et pot interessar

stats