El Tribunal Suprem revisa la sentència de Jorge Ignacio Palma

Tant la Fiscalia com les tres acusacions particulars demanen presó permanent revisable

Jorge Ignacio Palma en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Tribunal Suprem revisa la sentència de Jorge Ignacio Palma, condemnat per l'assassinat de Marta Calvo, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, este dimarts. 

Mentre que la sentència de l'Audiència de València, ratificada pel Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana, el va condemnar a 159 anys i 11 mesos de presó, les acusacions volen que se li impose la presó permanent revisable.

El magistrat alacantí Vicent Magro, un dels majors experts en feminicidis i violència contra les dones, ha llegit els arguments davant dels membres del Tribunal Suprem perquè revisen la condemna de Jorge Ignacio Palma. 

L'objectiu, a petició de les acusacions, és canviar la pena dels 159 anys i 11 mesos de presó, que va imposar l'Audiència de València i que va ratificar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per la de presó permanent revisable:

Marisol Burón, mare de Marta Calvo, ha explicat en declaracions a À Punt, que les tres acusacions particulars —la seua i les presentades per les famílies d’Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas— demanen tres condemnes de presó permanent revisable, una per cada dona que Palma va assassinar. La fiscalia del Tribunal Suprem s’afig també a esta petició. 

El canvi a presó permanent revisable implica complir íntegrament la pena fins als quaranta anys de presó. En arribar a este punt, es podria fer una revisió per a permetre al condemnat els beneficis penitenciaris.

La mare de Marta Calvo vol que Palma pague tot el que té pendent: tres morts i huit temptatives d’assassinat, “tot i que sabem que n'hi ha més”, recorda. I la localització del cos de la seua filla, que Palma encara no ha revelat. 

Palma va ser condemnat pel triple assassinat i se li reconegué un patró pel qual matava o deixava prop de la mort les víctimes introduint cocaïna d'alta puresa en els genitals i sense consentiment de les dones. La sentència del Tribunal Suprem, que es publicarà en les pròximes setmanes, serà ferma.

També et pot interessar

stats