Troben el cadàver d’un cavall en un abocador il·legal a Albal

L’abocador està en un terreny propietat d’Adif en una zona envoltada per cultius de caquis i tarongers

Cadàver del cavall llançat a l'abocador

El veïnat d’Albal (Horta Sud) reclama mesures a l’Ajuntament del municipi per a tancar l’abocador il·legal situat en la rodalia del barri de Sant Blai. Una situació ja coneguda al municipi, però que ara ha fet saltar de nou les alarmes amb la troballa esta setmana del cadàver d’un cavall. L'animal, en estat de descomposició, el va retirar la Conselleria d'Agricultura este divendres per una qüestió de salut pública.

En les imatges, captades per un veí, es pot veure l’animal al costat de muntanyes de deixalles i escombraries d’obra en una zona envoltada per cultius de caquis, tarongers i sota la qual passa el conducte d’aigua potable que subministra a l’Horta Sud.

Ara, la Policia Local d'Albal, que va donar l'avís i s'ha fet càrrec de la investigació, busca el propietari del cavall, una tasca complicada perquè no portava el xip d'identificació, que és obligatori.

L’abocador està situat en un terreny propietat d’Adif en una zona pròxima a les vies de la inacabada línia d’alta velocitat (AVE) València-Alacant.

Des de l’Ajuntament d’Albal, afirmen que el compromís econòmic i humà que es té per evitar este tipus d’abocaments descontrolats és total. “L’última intervenció va ser al maig, en un polígon pròxim a la pista de Silla del qual es van retirar unes 30 tones de deixalles”, explica José Miguel Ferris, alcalde del municipi. A més, al municipi hi ha en funcionament un centenar càmeres de seguretat, les quals ajuden la Policia Local a fiscalitzar els incompliments de l’ordenança pública.

També et pot interessar

stats