Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA

Un equip de bussejadors comença a netejar el fons marí del penyal d'Ifac

Més de cinquanta tones de fem es poden extraure d'una zona que fins a la dècada del 1990 va funcionar com un abocador natural

Neteja de l'àrea del parc natural del penyal d'Ifac / À Punt NTC

Un equip de bussejadors ha començat esta setmana la neteja del fons marí de l'àrea del Parc Natural del Penyal d'Ifac, un espai d'unes huitanta hectàrees. Al llarg d’un matí es poden traure fins a cinquanta tones de fem, entre les quals hi ha des de restes de motors d’embarcacions fins a metres i metres de xarxes, o inclús matalassos.

Fins a la dècada de 1990, una zona de la badia de Calp situada a la cara sud del penyal era l'abocador natural per a moltes embarcacions. De fet, la zona es va batejar com el Brut.

Tota esta brutícia eixirà a la superfície en els pròxims dies gràcies a diferents col·laboradors. “Des del govern espanyol fins a la Generalitat, esta actuació atrau moltes institucions perquè totes volen recuperar el fons marí”, assegura el director d’Imedmar CV, José Tena. 

Ara, amb este programa que s'ha posat en marxa este dimarts, es vol recuperar tot el fons marí de la zona, un treball que busca també recuperar la pradera de posidònia. “Actuacions com estes comporten la neteja de l’entorn marí i atenuen la petjada de carboni, per això la seua funció mediambiental és bàsica”, ha apuntat el secretari autonòmic de Medi Ambient, Raúl Mérida. Els professionals calculen que poden haver-hi unes cinquanta tones de fem i unes huitanta hectàrees afectades.

la Marina Alta Medi ambient