Un pacient agredeix un metge d’urgències al Pilar de la Foradada

És la segona agressió a un sanitari al Baix Segura en dos setmanes

Centre d'atenció 24 hores del Pilar de la Foradada / À punt NTC

Segona agressió a un metge als centres sanitaris del Baix Segura en només quinze dies. En esta ocasió ha ocorregut al Pilar de la Foradada (Baix Segura) i l’agressor és un pacient habitual. Els professionals demanen que s'augmente la seguretat en més centres de la comarca.

L'agredit és un metge d’urgències que es va negar a receptar ansiolítics a un pacient, ja que només poden ser prescrits pels especialistes. El portaveu del comité d’empresa del departament de salut de Torrevella, Fran García, ha explicat en declaracions a À Punt NTC que, com a resultat de la baralla, acabaren els dos, metge i pacient, a terra. Per a poder separar-los va fer falta la intervenció de “tot el personal del centre”. Segons García, amb un vigilant de seguretat al centre sanitari potser es podrien evitar esta mena d’agressions físiques. 

L’agressor és pacient habitual del centre i ja havia provocat incidents en altres ocasions. L’agressió es va produir la matinada de dimarts al centre d’atenció 24 hores del Pilar de la Foradada. Fins allí van desplaçar-se efectius de la Policia Local i la Guàrdia Civil que detingueren l'agressor, que té antecedents penals.  

A principis de mes, una metgessa de l’Hospital del Baix Segura, a Oriola, també va rebre una agressió greu per part dels familiars d’un menor ingressat. En este sentit, García ha subratllat la importància de denunciar este tipus d’agressions. “No podem permetre que els pacients agredisquen el personal”. 

Divendres s’ha convocat una concentració de protesta a les portes del Centre del Pilar de la Forada, tal com feren a Oriola fa dos setmanes. Hi estan convocats professionals sanitaris, pacients i la ciutadania en general.

També et pot interessar

stats