Un total de 57 persones han perdut la vida ofegades en espais aquàtics este estiu

Alguns banyistes no fan cas de l'advertència i posen en perill la seua vida i la dels socorristes que han d'auxiliar-los

57 persones han perdut la vida ofegades a la Comunitat Valenciana

Les banderes groga i roja onegen encara en algunes platges de la Comunitat Valenciana. Són unes indicacions clares per a saber l'estat de la mar, però, tot i això, són desenes els banyistes que no fan cas de l'advertència i posen en perill la seua vida i la dels socorristes que han d'auxiliar-los. "Hem de cridar-los perquè isquen de l'aigua. De vegades hem d'avisar la policia", explica un socorrista a la platja de Cullera (Ribera Baixa). Segons la Federació de Salvament i Socorrisme de la Comunitat Valenciana, són 57 les persones que han perdut la vida en l'aigua fins ara, 41 de les quals a la mar.

Fins i tot els bombers han d'actuar de vegades, com este diumenge, per a rescatar persones en risc de morir ofegades. Compten amb especialistes en les tasques de rescat en el medi aquàtic. Expliquen que el litoral valencià està ple d'espigons, que generen corrents de retorn perillosos.

Els bombers asseguren que si algú es veu atrapat per un corrent d'aigua, el millor és deixar-se endur, ja que "la mar et guanya". "El corrent desapareixerà i el banyista podrà eixir per algun dels laterals", afig.

També et pot interessar

stats