Una comunitat de veïns del barri de Safranar, a València, denuncia una invasió de formigues

Les autoritats els han respost que estos insectes no es consideren plaga, malgrat que han mossegat diverses persones

Invasió de formigues a la plaça Nicolás Maria Garelly, en el barri valencià de Patraix / À Punt NTC

El veïnat de la plaça de Nicolau Maria Garelli de València denuncia que una plaga de formigues els fa la vida impossible i l'Ajuntament no els ofereix cap solució.

Estos insectes, fins i tot, ataquen i fereixen els residents, que diuen que ja no poden més. Ricardo Morote, president de la comunitat de veïns, explica, en declaracions a À Punt, que, quan ixen de casa i passen pel carrer, han de dur els fills al braç o al carret, perquè els pujaven per les cames i, fins i tot, els les han mossegades en alguna ocasió.

En la comunitat estan desesperats i demanen ajuda a l'Ajuntament, que fa més d'un any els va donar la negativa.

Vicen Peñalver, administradora de la comunitat, diu que en deu ocasions han elevat instàncies a l’Ajuntament, i també a la Generalitat, el Síndic de Greuges i la Conselleria de Sanitat, però sempre els han respost que les formigues no són considerades una plaga, com sí que ocorre amb les rates i panderoles, per exemple. 

Per la seua banda, el representant del veïnat, Toni Pérez, s’ha mostrat convençut davant dels micròfons d’À Punt que, si el problema passara al centre de la ciutat o en zones d’afluència turística, ja estaria solucionat.

Les formigues els han comportat també una despesa econòmica per a la comunitat, ja que han comprat insecticides, però no han servit de res, perquè les formigues continuen tornant. Per això esperen una solució que acabe amb el problema de soca-rel.

També et pot interessar

stats