València tanca un acord amb el govern per a soterrar parcialment les vies de la Serradora

L'obra afectarà les vies al llarg de vora 900 metres, fins a superar el barri de les Moreres, i suposarà una inversió de 250 milions d'euros

Declaracions de l'alcaldessa de València, Maria José Catalá

L'Ajuntament de València i el govern central han arribat a un principi d'acord per al soterrament parcial de les vies de la Serradora, a la línia ferroviària València-Tarragona. De tots els projectes posats sobre la taula de negociacions, el més ambiciós plantejava un túnel ferroviari d'1,6 quilòmetres que arribaria fins a la V-15 en una actuació valorada en 300 milions d'euros.

Finalment, hi ha consens per a portar a terme una solució intermèdia, que soterraria les vies del tren uns 900 metres fins a superar el barri de les Moreres, i que tindria un cost sensiblement inferior: 250 milions d'euros. 

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que hi ha compromís entre l'Ajuntament i el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per a cofinançar esta infraestructura i al setembre es firmarà el protocol d'actuació. "Des del punt de vista ferroviari, al ministeri li sembla correcte i també des del punt de vista d'integració urbana, perquè comporta el soterrament que a la ciutat li convé", ha explicat Catalá.

També et pot interessar

stats