Els valencians atrapats a Roma tornen per fi a València

Després de viure el malson s’estan organitzant per a plantejar una demanda conjunta

Passatgers atrapats en l'avió / À Punt NTC

Ha costat, però per fi ha acabat l'odissea de Mirco i Francesca i una altra trentena de valencians atrapats a Roma per culpa de la caòtica cancel·lació d'un vol de Ryanair. Hores sense aigua ni menjar, famílies amb xiquets dormint en l'aeroport i molt enuig resumeixen la terrible experiència que han volgut compartir amb nosaltres.

Mirco Micelli i Francesca Ros relaten a À Punt com han viscut el malson de les seues vides, atrapats tota la nit amb els seus fills i una altra trentena de persones en el vol que havia de retornar-los des de Roma.

Un malson que va començar amb un inquietant correu electrònic que els arribà a les 18:00 hores, avisant-los que el vol es retardaria i que no eixiria fins a l’una i quart de la matinada. 

Quan finalment van embarcar, Francesca i Mirco es consideraven fins i tot afortunats per eixir amb només una hora de retard. Poc sospitaven que el malson no havia fet més que començar. Problemes tècnics, de trànsit aeri i fins i tot de torns laborals els anaven a condemnar a romandre en l'avió sense aigua ni menjar tota la nit.

Després de més de tres hores i en plena matinada, els passatgers van anar desembarcant i els hi van deixar abandonats. Famílies senceres van haver de dormir en l'aeroport perquè, segons han contat a À Punt, l’aerolínia anglesa no els va donar cap opció d’hostalatge fins que pogueren tornar a València. 

Demanda conjunta a Ryanair

Ara que finalment han aconseguit, després de 48 hores, tornar tots a casa, els passatgers s'estan organitzant per a plantejar una demanda conjunta. Un consol per a un somni de vacances que es va convertir en un malson.

Però no estan a soles, la delegació en la Comunitat Valenciana de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha denunciat la falta d'assistència i informació de Ryanair als passatgers i insta l'empresa que els indemnitze.

Així mateix, aconsellen conservar qualsevol documentació (bitllet, localitzador, qualsevol comunicació, vídeo o fotografia...), així com justificants de les despeses incorregudes per l'incompliment dels deures d'assistència (justificants de pagament en restaurant, reserves allotjament, i mitjans de transport abonats per l'usuari), per a poder reclamar degudament.

També et pot interessar

stats