El veïnat del Cabanyal recupera la seua memòria històrica

Un projecte impulsat per la cooperativa La Dula vol rescatar els records d’este barri de València

Fotografies que formen part del projecte Una taula de memòria

El projecte Una taula de memòria, és una iniciativa per a convertir el centre cultural L'Escorxador del Cabanyal en un arxiu viu a través de les experiències i els records dels verdaders protagonistes del barri: el veïnat.

El que a simple vista pot paréixer una senzilla pedra per a Mercé Tienda és una joia que atresora els records de la seua infantesa. És el que queda d’una casa que va construir la seua rebesàvia, explica a À Punt NTC. “Ella era la Marcelina, impulsora dels restaurants de la platja i em vaig quedar amb la pedra per a mantindre la memòria”, conta.

Esta pedra és una de les peces que formen part del projecte Una taula de memòria, on el mateix veïnat recupera totes les memòries del barri. Durant sis mesos, veïns i veïnes guiats per la cooperativa La Dula rescataran de l'oblit la memòria del seu barri.

Isabel Caballero, directora artística de L’Escorxador del Cabanyal, assenyala que la idea amb este projecte és buscar històries antigues i recuperar coses com ara els oficis, cognoms o malnoms d’abans, entre altres. Per la seua banda, Hernan Fioravanti, de la cooperativa La Dula, destaca que en la memòria sempre queden altres històries menys conegudes, altres relats que són molt interessants per a donar a conéixer-los. 

També forma part d’este projecte un taulellet que ens conta que al barri vivia Tarin, un vell llibertari símbol de la lluita social al Cabanyal i que porta el seu gendre Manuel Expósito, també veí del barri, que conta com el seu sogre estava involucrat en tots els moviments socials i alternatius del barri. 

També et pot interessar

stats