El veïnat de Malva-rosa es mobilitza de nou contra el consum i venda de drogues al barri

Centenars de persones han demanat a l'Ajuntament que solucione els problemes de convivència, violència i inseguretat

Manifestació al barri de la Malva-rosa de València / À Punt NTC

Vora 200 persones, entre residents i membres de l’associació veïnal del barri de la Malva-rosa (València), s'ha concentrat este dilluns a les 19:00 hores a la plaça Maria Carbonell de la ciutat per a protestar contra el que anomenen “màfia de la droga”: una alta presència de cocaïna i un repunt de l’heroïna.

Esta concentració no és nova; de fet, ja són 33 anys fent la mateixa reivindicació. Volen uns carrers sense presència de drogues, sense inseguretat i sense la degradació que això genera. Denuncien que, des de fa anys, els toxicòmans consumeixen a la vista de qualsevol als parcs i cantons, prop de menors i a plena llum del dia. El veïnat assegura que en terra es poden trobar xeringues, brutícia i deixalles. A més, les persones que en consumeixen protagonitzen robatoris, baralles i omplin els carrers de violència.

De fet, fa un any els residents d'esta zona ja es van organitzar per a recuperar les "patrulles ciutadanes": batudes organitzades amb l'objectiu de lluitar contra esta situació que encara continua. Denuncien que la gent major viu amb por d’eixir de casa a soles i que la situació, present des de fa dècades, s’ha agreujat els últims anys.

La gent del barri coincideix en el fet que una major presència policial tampoc implica, necessàriament, que se solucione el problema. Per a l'associació veïnal, manca un pla integral per a acabar amb els punts de venda de droga, el punt zero dels quals es troba el conglomerat de vivendes anomenat Casetes Rosa.

En l’últim any, l’Ajuntament ha continuat amb el full de ruta de l'anterior equip de govern, que implica derrocar alguns dels blocs de les Casetes Rosa i reallotjar els inquilins. També ha reformat la plaça més conflictiva en un intent de complicar el tripijoc de substàncies, però el veïnat considera que la mesura no ha sigut suficient i insisteixen en un pla per a eixe grup de vivendes, a més de rehabilitacions d'edificis al barri i la reurbanització dels carrers.

Unes demandes que busquen fer reviure una zona a la qual també està afectant la proliferació de pisos turístics per la proximitat a la platja i el tancament dels comerços de barri. No només volen que les drogues isquen d'ací, sinó que hi haja alternatives d’oci a la joventut del barri a través de més serveis públics, com un centre juvenil o una biblioteca.

També et pot interessar

stats