Vora 400 persones es mobilitzen contra el racisme a València i reivindiquen la solidaritat de les persones migrants durant la DANA

Una vintena de col·lectius han denunciat les campanyes d’odi i els actes racistes i de discriminació, i han demanat la regularització de les persones migrades

La concentració per les persones migrants, esta nit a València / À Punt NTC

“El poble que salva també és migrant”. Amb este missatge, en referència a la solidaritat i l'ajuda que s'ha proporcionat durant la DANA als pobles valencians, vora 400 persones han participat este dimecres a les 19:00 hores en una concentració a la plaça de la Mare de Déu de València, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Migrants.

Darrere de la convocatòria hi ha més d'una vintena de col·lectius, que actuen en defensa dels drets de persones refugiades i migrants. Esta vesprada, a través de l'organització València Acull, han compartit un manifest en les xarxes socials en què asseguren que “el desplegament de solidaritat tant de persones autòctones com d'estrangeres no té precedents”.

Segons l’entitat, esta DANA “ha visibilitzat la situació de col·lectius vulnerables, entre ells les veïnes migrants regulades i sense regular, contra les quals s’han dirigit campanyes d’odi, actes racistes i de discriminació, situacions generalment ocultes”.

A més, l’ONG valenciana ha denunciat que novembre ha sigut “el mes en què la Policia ha efectuat més parades per perfilament racial” i ha citat alguns casos de joves que es dirigien al centre juvenil de Parque Alcosa, a Alfafar, i els van traslladar a comissaria, “fins i tot amb la roba tacada de fang”. “El moviment antiracista Zona Sud i de València no permetrem el racisme institucional ni la violència contra les nostres veïnes”, han defensat.

Alícia, voluntària de Veus per Palestina, ha reivindicat durant l'acte que la DANA ha suposat un colp molt dur per a la gent de València, però sobretot per al col·lectiu de migrants. "És més vulnerable encara, perquè està més afectat, pel fet que les ajudes no els arriben", ha explicat.

Durant l'acte també s'han dit unes paraules mencionant de manera especial les problemàtiques de les dones migrants. "No es té en compte que elles no només perden el treball, sinó que al mateix temps perden la llar" i han recordat que són persones que arriben a Espanya sense família ni cap xarxa de suport. "És la realitat de la gran majoria de les dones migrants, a les quals la llei d'estrangeria les obliga a haver d'acceptar treballs en condicions infrahumanes perquè, quan es treballa com a interna, no existeix el dret a la conciliació familiar", han denunciat les participants.

També et pot interessar

stats