Xiquets i xiquetes tornen a classe i les famílies respiren

En primària hi ha més ganes de retrobar els amics, mentre que en infantil els plors són la tònica general

Primer dia de classe / À Punt NTC

Primer dia d'escola. Les motxilles comencen a rodar, i pares i mares, a respirar. Després de l’estiu, les criatures tenen ganes de tornar a veure els amics i amigues, mentre que les famílies descansen. 

À Punt ha visitat el CEIP Rei en Jaume de Foios (Horta Nord), on han organitzat una tornada molt especial. Comença un viatge, cada aula és una destinació i cada mestra, una capitana. Una manera diferent d'encetar el curs.

Si parlem de l'etapa de primària, en general entren amb ganes perquè saben on van i ja tenen amics. Hi ha també incertesa quan toca canvi de professor o s’enfronten a alguna assignatura nova.  

La cosa és més complicada en l'etapa d'infantil. Als més menuts els costa separar-se de les mares i pares, i hi ha gestos que ho diuen tot. Loli Falomir, mestra d’infantil del CEIP Lluís Vives de València, reconeix que el primer dia sempre és dur perquè les criatures ploren molt, però que al mateix temps és molt bonic perquè pensa que els xiquets i xiquetes tan menuts van a l’escola “per a ser feliços”.

També per a establir rutines que, segons la mestra d’infantil Marta Bendi, són com les parets d’una casa: “donen molta seguretat i molta estabilitat”.

Unes hores després, l'alumnat que no es queda al menjador ja té el primer dia a la butxaca. Ara sí, arranca un curs escolar marcat per la nova llei educativa. En les pròximes setmanes, s'incorporaran més de 800.000 alumnes a les diferents etapes educatives.

També et pot interessar

stats