Vigílies contra la violència masclista

Més de 250 associacions i col·lectius de tota la Comunitat Valenciana protagonitzen actes de repulsa

La vigília celebrada a Castelló de la Plana, esta nit
La vigília celebrada a Castelló de la Plana, esta nit / À Punt NTC

Més de 250 associacions i col·lectius de tota la Comunitat Valenciana han protagonitzat este dijous a la nit a nombrosos punts de la geografia valenciana vigílies per a mostrar la seua “repulsa absoluta” a la violència de gènere, que enguany s’ha cobrat la vida de 5 dones valencianes, 26 a tot Espanya.

Un emotiu de la vigília contra la violència masclista a Silla
Un emotiu de la vigília contra la violència masclista a Silla / À Punt NTC

La convocatòria va sorgir la setmana passada, després del segon episodi negre de violència masclista d’enguany, que va deixar cinc dones assassinades a Espanya en 48 hores, després que l’últim cap de setmana de juny s’assassinara altres quatre dones i dos criatures menors.

Moments de la vigília davant de l'Ajuntament de Castelló de la Plana
Moments de la vigília davant de l'Ajuntament de Castelló de la Plana / À Punt NTC

Tot i que la convocatòria ha sorgit a la Comunitat Valenciana de part d’associacions feministes, que conformen el gruix de les associacions que s’hi han adherit, també s’han sumat a este acte reivindicatiu altres organitzacions com partits polítics, sindicats, associacions de diversa índole i associacions de dones que no es defineixen com a feministes. Així mateix, també han participat en la vigília vora una desena d’associacions feministes d’altres comunitats, com ara Andalusia, el País Basc, Castella-la Manxa o Catalunya. 

Un altre moment de la vigília, a Silla
Un altre moment de la vigília, a Silla / À Punt NTC

Durant les concentracions han realitzat la lectura d'un manifest, on han assegurat estar "fartes de tants assassinats de dones, mes rere mes, any rere any". Han denunciat que els minuts de silenci, les concentracions i els manifests "són necessaris, però no suficients per a previndre, protegir i garantir la supervivència de tantíssimes dones, que no saben cada dia si veuran el següent".

Una pancarta desplegada durant l'inici de la vigília a Elx
Una pancarta desplegada durant l'inici de la vigília a Elx / Coordinadora Feminista d’Elx

Per este motiu, han demanat a institucions i poders públics que siguen "responsables" per a aplicar de manera efectiva "les polítiques capaces d'erradicar la violència masclista".

Un moment de la vigília, durant la lectura del manifest, a Burjassot
Un moment de la vigília, durant la lectura del manifest, a Burjassot / À Punt NTC

També et pot interessar

stats