La violència masclista s'ha cobrat la vida de sis dones a la Comunitat Valenciana el 2023

És la quarta autonomia amb més víctimes registrades de l'any, per darrere d'Andalusia, Catalunya i Madrid

Missatges de suport a la vivenda de la dona assassinada de Sagunt el passat mes de novembre.
Missatges de suport a la vivenda de la dona assassinada de Sagunt el passat mes de novembre.

La violència masclista s'ha cobrat la vida de sis dones aquest 2023 a la Comunitat Valenciana. És la quarta autonomia més colpejada per la violència contra les dones, per davant de Canàries, Galícia i Castella i Lleó, amb tres dones assassinades, i el País Basc i Castella-la Manxa, amb dues dones mortes, i Aragó, Múrcia, Navarra i La Rioja, amb una cadascuna.

Les comunitats que lideren la llista de dones assassinades per la violència masclista són Andalusia, amb setze dones mortes, Catalunya, amb nou, i Madrid, amb set.

Unes altes autonomies com Astúries, Balears, Cantàbria i Extremadura, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, no han registrat cap crim masclista aquest 2023.

L'última dona assassinada de l'any a la Comunitat Valenciana ha sigut Fàtima, veïna de Sagunt de 34 anys, a mans de l'exparella. La filla de tretze anys va caure des d'un segon pis. Va estar en coma durant dues setmanes a l'Hospital La Fe de València.

En total, la violència masclista s'ha cobrat la vida de 55 dones a tot Espanya, sis més que en 2022 i 2021, i cinc més que el 2020. Aquest 2023 ha trencat la tendència descendent dels últims tres anys. De fet, aquest any ha oferit la pitjor dada des de l'any 2015.

Catorze de les cinquanta-cinc dones assassinades havien denunciat al seu agressor i quatre tenien assignades mesures de protecció en el moment del crim.

Segons dades de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, en 32 casos (el 58,2%) l'agressor i la víctima eren parella en el moment del crim i en el 67,3% dels casos convivien.

Catorze dels homicides es van suïcidar després de matar les víctimes, per la qual cosa no podran ser jutjats pels seus crims; sis més ho van intentar encara que finalment van sobreviure.

En el 60% dels casos, la víctima tenia entre 31 i 50 anys. 32 de les víctimes mortals eren de nacionalitat espanyola i 23 estrangeres. En el cas dels agressors, 30 eren espanyols i 25 estrangers.

També et pot interessar

stats