Com es viu la pandèmia a les UCI pediàtriques?
A l'Hospital Nou d'Octubre de València s’han adaptat perquè els xiquets que hi ha ingressats puguen mantindre el contacte amb les seues famílies.
El sistema sanitari s’ha hagut d’adaptar als temps de pandèmia, i la pediatria no és una excepció. A la unitat de cures intensives pediàtriques de l'Hospital Nou d'Octubre de València han creat nous protocols, i n’han modificat els anteriors, per a garantir que les famílies puguen mantindre el contacte amb els seus fills i filles.
Desinfecció meticulosa, mascareta i temps limitat, així son les visites en l’època del coronavirus. Però val la pena extremar les precaucions per a no deixar els nadons sense el contacte directe amb els seus pares i mares, extremadament beneficiós i necessari per al seu correcte desenvolupament, tant físic com psicològic.
Fins i tot, en els casos en què el pare, la mare, o els dos, han donat positiu en Covid-19, l’equip de l’UCI pediàtrica s’ocupa perquè puguen tindre un contacte diari amb el xiquet a través d’una videotelefonada, i “intenten humanitzar el moment de l’ingrés a l’UCI”, tal com ha explicat en À Punt Pilar Gallent, supervisora de l’UCI.
Nadons amb coronavirus
En aquesta unitat no només s’atenen els nadons prematurs, sinó també els que han contret la Covid-19. Són casos excepcionals, xiquets als quals ha infectat algun membre de la família durant els primers anys de vida o, fins i tot, la mare en el moment de nàixer.
Afortunadament, segons explica el cap del servei de Pediatria de l’hospital, Javier Miranda, els nadons infectats presenten febre i un cert grau de dificultat respiratòria, però no arriben a desenvolupar quadres d’insuficiència respiratòria greus, com els que presenten moltes persones adultes.