Xiquets i xiquetes de secundària i formació professional participen en les olimpíades informàtiques
En les carreres d'enginyeria tècnica el 85% són homes, però gràcies a aquestes iniciatives les universitats busquen acabar amb els rols de gènere
Xiquets i xiquetes de secundària i formació professional participen en les olimpíades informàtiques, un certamen que acullen diverses universitats públiques valencianes i que fomenta el talent de l'alumnat. En les carreres d'enginyeria tècnica el 85% són homes. Gràcies a aquestes iniciatives, les universitats busquen acabar amb els rols de gènere.
A les 10 del matí ha començat el repte. Desenes de joves es desafien a si mateixos per a demostrar fins on arriba la seua ment. Seuen davant la màquina i, a través de la programació informàtica, han de solucionar tres problemes. I si l'interés els porta a cursar Enginyeria Informàtica, tenen el futur laboral més que garantit.
Un premi que desperta gran interés, però si donem una ullada als participants, advertim un biaix de gènere evident. Enguany només hi participen un 17% de dones. Des de les universitats s'esforcen per invertir la situació.
I aquest és un dels objectius de les olimpíades informàtiques. Fomentar les aptituds informàtiques entre l'alumnat. Tot i això, no hem d'oblidar que és una competició, i guanyar no és fàcil. Tenien 3 hores per a resoldre les proves. Darío Martínez n'ha tingut prou amb 40 minuts, i no és la primera vegada que guanya.
Si obté una bona puntuació en les olimpíades informàtiques d'Espanya, repetirà per segon any consecutiu al certamen internacional. El 2021, atés el context de pandèmia, hi va competir telemàticament, però enguany podria desplaçar-se fins a Indonèsia per a participar en la competició més important del món en l'àmbit de programació.