Xiva tindrà una nova estació d’ITV amb capacitat per a 80.000 revisions anuals

En una primera fase del projecte s’instal·laran dos línies portàtils que atendran 30.000 vehicles a l’any

Estació ITV en una imatge d'arxiu
Estació ITV en una imatge d'arxiu / Joser Pizarro

La consellera d'Innovació i presidenta de Sitval, Nuria Montes, i l'alcaldessa de Xiva, Amparo Fort, han signat este dimarts un protocol d'intencions per a construir una nova estació d'ITV en este municipi de la Foia de Bunyol, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Montes ha avançat que esta actuació del pla de millora del servei d'ITV tindrà dos fases. La primera consisteix en l'obertura a curt termini de dos línies portàtils que podran donar servei a uns 30.000 vehicles a l'any. La segona, serà la construcció de la nova estació, que es preveu que estiga acabada en el termini de dos anys. En eixe moment, es disposarà de quatre línies fixes d'inspecció, dos universals i dos més per a vehicles lleugers, que podran fer unes 80.000 inspeccions anuals.

El protocol d'intencions que han signat assenyala que l’emplaçament de la nova estació serà la parcel·la 284A de propietat municipal situada en el polígon La Pahilla. Esta parcel·la, de 6.410 metres quadrats, està ara qualificada de sòl urbà dotacional esportiu fet que obliga l'Ajuntament a tramitar una modificació del planejament que la faça compatible amb el servei públic que pretén prestar Sitval.

L'empresa pública, per la seua part, considera que, per la seua ubicació i característiques, esta parcel·la és “un entorn òptim” per a la construcció i posada en marxa, en el curt termini, de l'estació d'ITV.

Per a assegurar la coordinació entre l'empresa pública i el consistori i vetlar pel correcte desenvolupament de l'acord, ambdues parts ha nomenat responsables i es comprometen a mantindre la confidencialitat de la informació que se subministren mútuament.

També et pot interessar

stats